
Sååå god denna efterrätt va...

Marängbotten:
6 äggvitor
3 dl socker
200g mandel
Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum.
Hacka mandeln fint i matberedaren och vänd ner den i äggviteskummet.
Häll smeten i en form med löstagbar kant och bakplåtspapper.
Grädda på nedersta falsen i 45 minuter och 175°.
Låt nu bottnen kallna.
Glass:
6 äggulor
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
6 dl vispgrädde
1 påse dajmkulor
200g frysta jordgubbar
Vispa gulorna och sockret pösigt och rör i vaniljsockret.
Vispa grädden ganska tjock och vänd ner i äggsmeten.
Blanda nu dajmen i hälften av glassen och bred den över marängbottnen.
Sätt fatet i frysen.
Mixa jordgubbarna och blanda dom med resten av glassen.
Lägg in den att stelna lite i frysen så den inte rinner.
Bred jordgubbsglassen på dajmglassen då den stelnat.
Täck med folie och frys tårtan i ett dygn.
Ta fram den 30 minuter före servering.
Jag gjorde två bottnar av marängsmeten, tyckte det såg så himla mycket ut när jag skulle hälla det i formen..
Vilket betyder att jag har en botten i frysen som väntar på lite härlig glassmet..hi hi..
Kommer definitivt att göra denna glasstårta fler gånger, super god va den...
Tack karin för ett himla smaskigt recept
Jag tvekar inte en sekund på att den var go :)
SvaraRaderaLåter som ni har haft en bra Midsommar. Hoppas veckan blir fin också. Nu har ju solen dykt upp! Vi får hoppas att den stannar =)
Ååh, det ser ju jättegott ut! Hoppas att du har haft en trevlig midsommar! God mat ser ni ut att ha ätit i alla fall! =)
SvaraRaderaDen här ser supergod ut, älskar maräng!
SvaraRaderaHälsningar
Paulina
Mums så god den är. Det som blev kvar är nu SLUT! Tack för all god mat och trevligt sällskap!
SvaraRadera/K