Leta i den här bloggen

måndag 6 december 2010

Då va det måndag igen

Denna helg tror jag går till världshistorien i att frossa i god mat..
Oj oj oj säger jag bara det roliga med allt är att jag ha inte lagat mat på hela helgen men ändå så känner man sig som en ja vad ska man säga michelingubbe kanske är rätt beskrivning.

Vi börjar med torsdagen: jag hade ingen ork eller lust att laga mat så vi gästade lilla skafferiet och åt kycklingspett och hamburgare. Som alltid så är maten fantastisk god där


Sen på fredagkväll så bjöd gubbens jobb på julbord som alltid så anlitar dom hotell vännäs när det gäller julbordet och det är så kul för dom har såå bra mat och allt är hemmagjort. Jag skulle ju försöka lägga alla olika sorter i minnesbanken och ni kan ju ana hur bra det gick?. I alla fall så va det en herrans massa sill, bland annat hjortronsill , laxer som va gravade på olika sätt en röding som va himla god såg ut som den va rå men antar att den va gravad ( kom inte ihåg va det stod på lappen) rökt majonäs, pepparlax, inkokt lax. Sen va det ju alla sorters kött och fårfiol och allt va det nu heter. Köttbullar, jansson, omelett, korvar ja osså naturligvis julskinka och rödbetsallad, pateér, västerbottenspaj. Den som ville fick beställa lutfisk... Dom berättade tack och lov innan vi skulle börja äta att dom skulle ha ett desserbord sen så man va ju lite smart och sparade sig lite så att man skulle orka med det också. Bilderna är tagna med ´mobilen så ha lite överseende.

Här har vi min silltallrik. I det lilla glaset så är det en rökt renröra som är fantastiskt god

Här har vi gubbens kötttallrik, han gillar rökt som ni kanske ser..


På dessertbordet så fanns det bland annat pannacotta, en hallonmouse och en chokladmouse, lingonpäron, ris ala malta, saftsås, fruktsallad, kladdkaka, mini munk, chokladpraliner, knäck ja en himla massa godis va det också. Läste på deras hemsida att på själva julbordet så finns det ca 75 olika rätter.Deras hemsida finns här

Sen så på lördag så va det dags att åka på 40-års kalas och ja vi låter bilderna tala för sig själv.
Toast med ?nån rökt röra vad det tror jag!
Potatisgratäng, kycklingklubbor, fläskfile, kantarellsås och beasås.
Efterrätt tårta och sen fick man välja på baileys eller whisky
 Här har vi presenten till 40 åringen, lite olika ölsoret en glögg smaksatt med congac och sen va det en jäger bakom kortet, va på loppis och köpte en pipa och fantomen som dekoration. Kortet kallas för tri-sutter card som jag gjorde så jag hoppas han blev nöjd!

Söndag då hade vi bokat för att åka och se harry potter och dödsrelikerna med hela familjen. Popcorn och godis köpte vi ju också men ärligt talat så va man inte så himla sugen på någe mera. Filmen va bra lite jobbigt att måsta vänta till våren på nästa del bara men det är inget att göra något åt..

Har nästan alltid en liten kisse hos mig när jag datar!
Ha det gott nu ska jag hänga tvätt..

6 kommentarer:

Veronica sa...

Oj, det lät som en helg i min smak ;-)

Hotell Vännäs har jag hört mkt gott om, ett gäng kollegor har varit dit och övernattat för ca. 1 månad sen i samband med en utbildning och dom var mkt nöjda med både mat, logi och bemötandet (väldigt serviceminded personal).

Mårtenssons kök sa...

Herrejisses, en sån massa gotter. Vilket efterrättbord, inte illa.
Vi såg oxå filmen förra helgen, visst var den bra, men som du skriver så är det en lång väntan på sista delen, för lång tycker vi.

Anonym sa...

Oj oj oj..jag längtar verkligen tills på fredag då ska jag och grabbarna grus iväg till Brännlands värdshus för lite julmat. Drägglar redan nu..

Såg ju bara gott ut det där! Men inte ett endaste kort på häxan herself..snåljåp!

//veronnes

Frostrosor sa...

Svullarhelger är underbara! :-)

Björknäshäxan sa...

Det såg ju alldeles mumsfilismaskens ut det där. :o) Får du några kloka råd från kattkrä...förlåt, gullekissemissen?

Helena Ljunggren sa...

Kycklingspett lät väldans gott, det får det bli i morgon :D

Hos mig, http://www.helenaljunggren.com/sophie-dahls-voluptuous-delights-utlottning/, har man möjlighet att vara med i utlottning om Sophie Dahl's nya kokbok Voluptuous Delights