Blåbärskaka med äpple
2 ägg
1,5 dl rörsocker/strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
0,75 dl vatten
Fyllning:
2 dl Blåbär
2 äpplen
3 msk socker
0,5 tsk kanel
Gör så här
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i övriga ingredienser och rör smeten klumpfri. Skala och kärna ur äpplena och klyfta. Häll upp i en form med löstagbarkant som du har smörat och bröat. Tryck ned äpplena i smeten. Strö över blåbär. Blanda socker och kanel och pudra över. Ställ in mitt i ugnen på 200 grader i 40 minuter. Servera med vaniljglass eller vaniljsås!
Oj, en kaka fylld med godsaker! Mums så gott !Tack för svaret musten! Behöver införskaffa en stor hink nu bara, sen är det tuta och köra som gäller!
SvaraRaderaHej therese! sv: ja det är så fint med det gamla porslinet. nu ska jag fortsätta och kolla in recept på din blogg kanske bakar jag nått i morgon.
SvaraRaderaDetta lät ju suuper gott,måste testas:) Va fin du har fått bloggen.
SvaraRaderaKram
www.tolisinredning.blogspot.com