Receptet är detsamma som på lasangen fast jag tog färska tomater istället för krossade på burk.
La Moussaka
600 g köttfärs (jag har älg)
4 tomater
1 gul lök
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
1 brk champinjoner (mina barn blir lika arg varje gång, men jag ger inte upp)
1 brk creme fraiche
salt, peppar, paprikakrydda, persillade, basilika, ev pizzakryda
½ dl chilisås
tomatpure
2 auberginer
Gör så här
Börja med att skiva upp aubergingen och lägg ut på ett bakplåtspapper, salta och låt ligga och dra i minst 10 minuter..Borsta bort saltet sen.
Stek köttfärsen med en klick smör i stekpannan tills den fått färg.
Skala och hacka löken i mindre bitar. Gör likadant med tomaterna.

Stek i stekpannan.
Fräs svampen och blanda ned i köttfärsen..
Blanda i övriga ingredienser utom creme fraichen.
Låt puttra i ca 10 minuter och tillsätt creme fraichen och låt puttra en stund till ca 5-10 minuter
Ostsås
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
50 g philadelfiaost
2 dl riven ost.
Blanda ihop

Sen så varvar du, börja med ostsås, köttfärs, riven ost, auberginer, avsluta med auberginer och ostsås ev riven ost också..blir ju bara smaskigare

Sååå gott...
mums, vad gott det verkar! :)
SvaraRadera..låter supergott..måste testa..
SvaraRaderaDet lät ju fantastiskt gott...är ju en stor fan av lasange särskilt med kyckling...ja det skulle ju funka med...;)
SvaraRadera