4 pers
700 gr fläskfile
ca 8 soltorkade tomater (på burk)
1 aks cantadou 4 peppar (vill man inte ha det så stark så ta bara halva burken)
½ pkt bacon
salt, peppar
paprikapulver
Sås
150 gr briost
2 ½ dl grädde
1 dl chilisås
1 msk sambal olek (nästa gång så tar jag nog bara 1 tsk)
Gör så här
Skär en skåra i mitten av filen. Hacka tomaterna. Fräs baconet så det blir knaprikt. Fyll med cantadouosten, tomater och bacon.
Tryck ihop fileén och lås med tandpetare.
Fräs i stekpannan tills filen fått färg.
Lägg fileén i en ugnsform
och gör i ordning såsen.
Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp,
Obs jag skar bort den vita kanten på brieosten.
Häll såsen i ugnsformen. Ställ in fileén i ugnen i ca 30 minuter i 225 grader.
Servera med potatisklyftor och sallad.
Betyget från familjen:
Jag: tyckte att det blev åt helsike för starkt, såsen skulle ha varit väldigt mycket mildare. Köttet blev jättebra riktigt saftigt och gott, såsen va också god men alltså inte i kombination, riktigt hot blev det..Gillar ni det hot så ska ni definitivt pröva
Gubben: tyckte faktiskt också för en gång skull att det blir lite väl vasst. Köttet med fyllningen va dock kanongott och såsen också men tillsammans blev det lite väl häftigt.
Dottra: sa så här, men gud va starkt och petade bort fyllningen i köttet, såsen slurpade hon i sig.
Tonårskillen: han sa inte så mycket utan hade på lite ketchup på potatisen och åt upp allt på tallriken...
mmmm va gott det lät! Trots tidig måndagmorgon så blir jag hungrig när jag läser o det är ett bra betyg ;-) Ha en god vecka!
SvaraRadera