torsdag 9 februari 2012

Lövbiffspanna


Lövbiffspanna med lingon

ca 200 g lövbiff
1 liten brk svamp
1 gul lök
3 dl grädde
ca 1 msk soya
pepparmix
salt
och lite lingonsylt

Gör så här
Skär lövbiffen i långa tunna strimlor och stek i en stekpanna med en stor klick smör. Skiva löken och stek den och svampen samtidigt med lövbiffen.  Salta och peppra.  Häll på grädde ca 3 dl och tillsätt lingonsylten. Tillsätt lite soya så att det få färg. Låt puttra i ca 10 minuter på medelvärme. Servera med pressad potatis och sallad.


4 kommentarer:

  1. Ett litet tips om ni vill ha en ny smak: väldigt gott att istället för lingonsylt ha i en burk syltlök, creme fraiche istället för grädde (el blanda) och smaksätta med senap & dragon el dill.
    Vi gör ofta denna lövbiffsgryta (älskar sås så vi har i mycket vätska; vatten och vanlig creme fraiche).

    SvaraRadera
  2. Men du, den där cheeseballsgratängen nedan lät ju väldigt spännande. Den måste jag testa nån gång.

    SvaraRadera
  3. Påminner om en rätt som serveras inom äldreomsorgen här...jag tror den kallas för lingonpanna som är uppskattad. Jag brukar göra en variant med älgskav.
    Ha en skön helg!// Tina

    SvaraRadera