Det är väl himla enkelt att göra och det sköter sig ju helt själv i ugnen dessutom. In i ugnen och sen ned i en lag.. Se här
Tjälknöl
ca 2 kg älgkött
2 liter vatten
1 dl salt
2 msk socker
pepparmix
timjan
svartpeppar
paprikapulver
Blanda helt enkelt dom kryddorna som du tycker om i lagen. Lagerblad och enbär kan man också ha men det hade jag tyvärr slut på.
Gör så här
Lägg köttet i en ugnsform och ställ in i kall ugn på 75 g och det ska stå i ca 10 timmar så låt det stå över natten i ugnen. Man rekommenderar att man ska ta ut köttet när termometern visar på 65 grader!
Koka upp lagen i en kastrull och lägg i köttet. Låt det ligga i ca 4-5 timmar och ställ på något svalt ställe! Skiva och servera med en gräddsås och rostad lök!
Det här gillar jag!!!
SvaraRaderaDet var länge sedan jag åt tjälknöl allt för länge sedan får nog ta och prova ditt recept...
SvaraRadera