Låt er inte skrämmas va den shabbiga bilden, den va supergod!
Citroncheesecake med lakritspegel
ca 8-10 personer
150 g digestivekex
2 tsk the spice tree lakritspulver (jag krossade turkisk peppar)
50 g smör
Fyllning
500 g kesella 10%
4 st gelantinblad
2 st citroner , rivet skal
2 dl socker
3 dl grädde
Lakritsgele
1½ dl vatten
1 msk lakritspulver
2 msk gelesocker
1 tsk svart livsmedelsfärg
Gör så här
Smält smöret. Krossa kexen och mixa till fina smulor tillsammans med lakritspulvret. Blanda ned det smälta smöret med kexen och tryck ut i en form med löstagbar kant.
Lägg gelantinblad i blöt i kallt vatten. Blanda ihop kesellan, citronskal och socker. Vispa grädden tills den är fast. Värm försiktigt 1/4 av kesella och citronblandningen. Krama ut gelantinbladen och rör ned i den varma kesellan. Rör sedan ned gelantinblandningen med resten av kesellan. Vänd ner den vispade grädden i i kesellan och blanda försiktigt till en slät blandning. Fyll formen med kesellablandningen och ställ svalt tills cheescaken satt sig, ca 1 timme. Gör gelén genom att koka upp vattnet och vispa ned lakritspulvret. Tillsätt gelesockret och låt småkoka i ca 30 sekunder. Rör även ned den svarta livsmedelsfärgen. Låt svalan tills gelén fortfarand är lite rinig. Ta ut cheesecaken och stryk försiktigt ut lakritsgelen ovanpå. Låt stå svalt en stund innan servering!
Citron och lakrits är fint ihop och att de samsas i en cheesecake är inte fel :)
SvaraRaderaFy feun vad god den va- glad att du inte namngav mig här- jag åt ju en bit la enorm!
SvaraRadera//veronnes
Det här låter ju helt galet gott! Bokmärker på direkten!
SvaraRadera