Leta i den här bloggen

söndag 21 juni 2009

Midsommarafton i mat.

Ja jisses nu är helgen gjord...
Temat har varit mat, mat, mat och åter igen mat..
Lite lekar har vi ju också hunnit med..
Vädret har varit lite upp och ned, men på kvällen så har det dock spruckit upp och varit fint..
Här kommer lite bilder från fredagens mat..

Ägg, matjesill med gräddfil och gräslök,
baugetter.



Salami, "julskinka", oxkött


Hemgjord skagen


Senapssill, inlagd sill, skärgårds sill


Grekisk sallad


Färskpotatispaj


Matjessilltårta


Vi hade även tacopaj till barnen, grillad kyckling och tunnbröd..
Matjesilltårtan kommer från allt om mat och orginalreceptet heter silltårta, jag gjorde dock en kavringbotten istället.
Halverade ingredienserna till fyllningen.
Det är ju västerbottensost i denna tårta och den är försvinnande god, har ni inte prövat så gör det..
Färskpotatispajen va också himla god, jag hade i purjolök istället för vårlök. Inte så dumt att göra paj på potatis om man har över...Receptet kommer från kryddburken..
Klicka på bilderna så kommer ni till recepten..

Inga kommentarer: