
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
1 msk vatten
Fyllning:
200 g rökt eller kokt hackad skinka
150 g salamiost på tub
Gör så här
Lägg ingredienserna till pajdegen i matberedaren och kör tills det blivit en degklump.
Lägg degen på en bit plastfolie och platta ut/kavla ut. Lyft plastfolien med pajlocket och lägg i pajformen. Ställ in i kylskåpet i ca 30 minuter eller i frysen i ca 5 minuter.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 8-10 minuter.
Lägg skinkan i pajskalet och klicka ut salamiost. Strö över riven ost.
Samma äggstanning som dom övriga pajerna som du bland annat hittar här
Varför sån zoom?
SvaraRaderaTa bilderna lite längre ifrån, ALLA matbloggare tar enormt nära..VARFÖR??
Det är väl för härligt med pajer, Fyllningar som kan varieras i det oändliga: Salt, sött, grönsaker, kött, fisk, skaldjur, frukt osv. osv...
SvaraRadera