3 dl vetemjöl
3 msk socker
100 g smör
1 ägg
Fyllning
200 g mandelmassa
75 g smör
2 msk socker
2 msk vetemjöl
3 ägg
1-2 msk rivet citronskal
3 äpplen
Gör så här
Lägg ingredienserna till pajdegen i matberedaren och kör runt tills det blandats väl och blivit en degklump. Tryck ut degen i en springform va 22 cm i diameter. Ställ in i kylen i ca 30 minuter.
Ställ ugnen på 200 grader och nagga skalet. Förgrädda skalet i 10 minuter och sänk värmen till 175 grader.Riv mandelmassan och blanda i allt utom äpplena. rör om/vispa tills smeten är jämn..Häll ut smeten i pajskalet. Skal, kärna ur och dela äpplena i klyftor och tryck ned i smeten i pajformen.Grädda i ca 30 minuter eller tills den fått färg och stelnat. Låt kakan stelna innan du skär upp den!
Sikta över lite florsocker på kakan.
Mazarin är så gott och roligt att ha äpplen i!
SvaraRaderaGud va mkt gott du gjort av äpplen, man blir ju alldeles sugen av att titta bara :) Kram Anna
SvaraRaderaMums vad gott. Älskar Mazarin men kul med lite variation. Karin
SvaraRadera