Leta i den här bloggen

söndag 24 juli 2011

Tacopaj

Frredagens middag bestod av tacopaj . Jag testade att göra den som finns på arla.se efter en förfrågan som jag hade fått på min mail.

Klicka på tacopaj så kommer ni till receptet på arlas hemsida.

Här kommer receptet

6 port

Pajdeg
150 g smör
3 dl mjöl 
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

Fyllning
500 g nötfärs
1 msk smör
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl arla kökets lätt creme fraiche paprika och chili (finns inte den så kan man ta norrmejeriets mexican chilis lätt creme fraiche)
2 dl lätt creme fraiche (arla eller norrmejeriet)
250 g körsbärstomater
1 dl yellow chili eller green jalapeno
150 g riven ost, arlas tex mex
1 tsk paprikapulver

Tillbehör
3 dl gräddfil
tacochips

Gör så här 
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka snabbt ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedaren.  Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsform som är ca 30 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Ställ formen i kylen i ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 12 min i mitten av ugnen.

Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokryddan och vatten och låt puttra i ca 5 minuter. Blanda ihop dom två creme fraicherna i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chilin rinna av. Fyll pajskalet med färs sen creme fraicheblandningen. Täck med tomater och chili. Strö över riven och och pudra över paprikapulver. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills osten fått färg. Servera med gräddfil och tacochips (dom med ostsmak är ju fantastiskt goda)


Familjens smakpanel
Ja vad tyckte då dom om detta recept? 
Frågade vad dom tyckte om pajskalet först, dottern tyckte att det va för mjukt, inte degigt men för mjukt/ löst. Sonen han sa inte så mycket alls utan tyckte nog mer att det va som det brukar vara, eller nått!!. Frågade: Hur tyckte ni pajen smakade då? va det någe annorlunda? Nä, det va ok, men tomaterna och jalapenon hade du ju kunnat skippa! Ja ni vet ju att våra tonåringar är ju inte så värst förtjust i grönsaker. Man kan väl säga att receptet gick hem hos våra tonåringar, dom åt och tog mera och det tar vi som ett tecken på att det gick hem..
Vad tyckte vi vuxna då? gubben han åt och va glad, gillade jalapenon som va i (han fick även alla andras också) pajskalet va frasigt och gott låter han hälsa, kryddningen va precis som den ska vara.. 
För min del så va det också helt ok med detta recept, nu hade jag inte tagit 1 dl av jalapenon för då hade vi flugit baklänges av stolen tror jag, men jag hade ställt fram burken på bordet om det va någon som ville ha mera..Skalet va frasigt och gott. Nu va vi så hungriga så pajen gick direkt från ugnen till middagsbordet. Det kan nog gärna få stå och sätta ihop sig en liten stund innan man skär upp den, gotta till sig lite, men som sagt receptet va helt ok och kan tänkas göras igen..

Inga kommentarer: