Förra veckan så va vi och uppvaktade en kollega som fått sitt andra barn. Vi hade med oss mat och efterrätt. Här kommer receptet på maten!
ca 4 portioner
250 g fläskfile
1 squach ca 300 g
1 ask körsbärstomater ca 250 g
salt peppar
3 dl riven gratängost
3 msk creme fraiche
3 ägg
1 msk café de paris krydda
(obs jag hade ingen sådan krydda så jag tog en sås påse istället)
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
4 portioner pasta
Gör så här
Koka pastan nästan färdig!
Koka pastan nästan färdig!
Skär köttet i små bitar. Skär squashen i bitar. Dela tomaterna på hälften. Bryn köttet hastigt och ta upp det på en tallrik. Salta och peppra. Fräs squash och tomater ca 5 minuter, salta och peppra. Rör ihop ost, creme fraiche, ägg och krydda i en bunke. Tillsätt grädden och mjölken. Blanda i pastan. Vänd ner fläskfile, squash och tomater. (hit kan du förbereda). Häll blandningen i en smord ugnsform. Grädda gratängen i nedre delen av ugnen ca 20-30 minuter. Servera med en fräsch sallad!
Tummen upp får denna gratäng av oss som åt!
Tummen upp får denna gratäng av oss som åt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar