Att kasta rester är inte riktigt min melodi! För det mesta så går det ju att ta till vara på!
Exempelvis så kyckling och kött brukar som blir över brukar jag frysa ned å anvænda i pytt eller någon pastagratäng.
I veckan så gjorde vi köttfärssås och då blev det ganska mycket över så igår så gjorde jag en potatis och köttfräsgratäng av resterna.
Så här blev det
Potatis och Köttfärsgratäng
ca 400 gr köttfärsås
ca 8 medelstora potatisar
lite grädde
salt och peppar
Gör så här
Ställ ugnen på 180 grader. Skiva potatisen och lägg i en gratängform som du smörjt med smøör. Varva potatisen och köttfärsåsen. Salta potatisen mellan varven. Avsluta med ett lager potatis, salta och häll på grädde. Ha eventuellt på riven ost också om du vill.
Ställ in i ugnen på ca 40 minuter. Servera med en sallad..
Japp svårare æn så va det inte!
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar