Leta i den här bloggen

torsdag 26 mars 2015

Tips till helgen!

Denna vecka blev det många tips från sidan hembakat inser jag! dom har ju så himla många goda recept å enkla fram för allt! 

Hær har jag gjort en klassisk chokladfudgetårta men jag tog å blandade i marabous schweizernøt istället før vanlig choklad! Fudgen blev lite lös men vad gör det gjorde då inget! Den försvann lika fort för det!

Här kommer receptet!




Klassisk chokladfudgetårta

Ca 12 bitar
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk starkt kaffe
150 g smör, smält
3 msk kakao
1 nypa salt
½ tsk bakpulver
1 ¾ dl vetemjöl

Chokladfudge
2 dl vispgrädde
1 ¾ dl strösocker
2 msk ljus sirap
200 g mörk choklad, grovhackad
50 g smör, smält

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, kaffe och smör. Blanda kakao, salt bakpulver och vetemjöl och rör ner det i smeten. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 22–24 min. Låt den kallna helt i formen.
4. Chokladfudge: Blanda vispgrädde, strösocker, sirap och choklad i en kastrull. Låt det småputtra under omrörning i några minuter. Stäng av värmen och blanda ner smöret. Låt fudgen svalna något.
5. Tryck till kanterna lite på bottnen om de pekar inåt efter gräddningen. Häll fudgen på chokladbottnen och låt den stelna i kylen. Sikta över lite florsocker före servering. Servera gärna kakan med vispad grädde.

Lænk till sidan har ni här

Inga kommentarer: