Leta i den här bloggen

torsdag 26 april 2012

Fläskfile med bearnaise

Här kommer ett nytt recept som vi testade att laga i helgen som var!


Fläskfilegratäng med bearnaise
700 g fläskfile (jag hade 2 st på 600 g men det blev nästan 1 över)
salt, svartpeppar
1 msk smör till stekning
Rotfruktsblandning
8 potatisar
4 gula eller rödbetor
2 palsternackor
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja

Såsen till ska vara bearnaisesås och jag fuskade och köpte färdig eller pulver rättare sagt. Blå bands beasås!
 Ska sanningen fram så gjorde jag ju en bea för nån helg sedan och det gick ju så bra, men denna gång när jag testade så funkade det inte alls. Vispade och vevade, försökte rädda den med ännu en äggula, men icket sanicke att det armade bea´n ville ta ihop. Irriterad som tusan så slängde jag helt enkelt bort skiten och skickade sonen på Konsum istället!! Klart, varför ska man tjorva till det!!

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Ansa köttet, krydda med salt och peppar. Bryn i smör så att det får lite färg. Ställ åt sidan.
Skala och dela rotfrukterna i mindre bitar. skala och hacka lök ochvitlök. stek rotfrukterna och löken i olivolja tills det fått lite färg men fortfarande är knapriga. Smaksätt med salt och peppar. Lägg rotfrukterna i en ugnsfast form.
Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem ovanpå rotfrukterna. Häll beasåsen över köttet. Gratinera i ugnen i ca 20-25 minuter.
Receptet till denna rätt hittade jag på mästerkocken.se.
Till detta så hade vi gjort en grekisk sallad, Tomater, gurka, rödlök och fetaost. Lite olivolja över och persillade!



Familjens smakpanel!
Ja vad säger dom denna gång?
Gubben han åt och åt och åt och åt, ja ni förstår att han tyckte det va supergott att det va rödbetor i gillade han.
Sonen ja han sa faktiskt inte så mycket utan han slevade i sig glad ihågen och va nöjd. Dottern hon åt mest av köttet och några potatisar hon ville inte smaka på rödbetorna utan det klarade hon sig utan!
Vad tyckte då jag??
Ja, jo det va gott men inte så där himlastormande gott, köttet skulle ha marinerats så det fått lite mer smak tycker jag men som sagt det är ju alltid kul att testa nått nytt!

4 kommentarer:

Erika Skogly sa...

Vi har aldrig klarat att göra bea utan att den skär sig så vi har gett upp. Men receptet låter gott.

Barbro sa...

Det låter gott!

Linnea sa...

Gaaah det där ser ju GALET gott ut!! :o

mrsH sa...

Visst är det svårt med bea!?! Det är därför Lohmanders är så populärt hos oss :)