Här kommer receptet på ett av bröden som jag bakade i helgen.
Receptet hittad jag hos kakomaten, klicka här!
Lantbröd
2 st
5 dl vatten
1 msk olja
50 g jäst
8 dl rågsikt
2 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl special eller manitoba cream
Gör så här
Värm vattnet till 37 grader. Smula ned jästen i en bunke och lös upp med vattnet. Tillsätt oljan, rågsikt, salt och ca 4 dl av vetemjölet. Knåda i assistent eller för hand.
Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Arbeta in resten av mjölet, först i bunken och sedan på bakbordet.
Dela i två delar och forma till 2 runda limpor.
Lägg limporna på bakplåtsklädd plåt och låt jäsa till dubbel storlek. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Låt kallna under bakduk
2 kommentarer:
Låter smarrigt! Köpte jäst idag så får kanske baka detta någon dag!
Visst blev de saftiga o goa :) Tack för ditt besök hos mig på min Kakomatblogg :)
Skicka en kommentar