Gårdagens middag blev torsk i dillsås och visst det va gott men vi hade nog varit lite snål med kryddningen och sen så tror jag att riven ost på hade blivit toppen!
Här kommer receptet
Torsk i dillsås
5 port
15 cm purjolök
600 g torskfilé
salt, peppar
3 dl crème fraiche
1 citron, pressad saft
2 msk vatten
1 dl hackad dill
100 g skalade räkor, 250 g oskalad vikt
lägg till lite citronpeppar och riven ost också!
Gör så här
Skölj och strimla purjolöken och lägg hälften i botten av gratängformen. Lägg på fisken, salta, peppra och strö över resten av purjon.
Koka ihop creme fraiche, dill, citron, vatten och krydda. Häll över gratängen och ställ in i ugnen.
Ställ in i ugnen i 15 minuter på ca 225 grader. När det är 5 minuter kvar så strö över räkorna och den rivna osten.
4 kommentarer:
Å, torsk var det ett tag sen jag åt. Gott!
Nyttigt, förrutom cf då..och gott förhoppningsvis.
//veronnes
Riven ost till torsk? Det lät spännande, har aldrig testat!
Riven ost till torsk? Det lät spännande, har aldrig testat!
Skicka en kommentar