Leta i den här bloggen

torsdag 3 september 2015

Bountykaka

Här kommer ett recept på en kaka som jag länge ha velat pröva att baka!


Bountykaka!

Ca 24 st
Botten

3 ägg
4 ½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smör
2 dl kokande vatten

Kokoskräm

225 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
1 påse kokos (ca 200 g)

Garnering

200 g ljus choklad
½ msk olja

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i äggblandningen. Smält smöret och koka upp vattnet i samma kastrull. Tillsätt den varma blandningen i bunken. Vispa ihop till en smet.  Smörj och bröa en långpanna, ca 24 x 30 cm. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 20–25 min.
Kokoskräm: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg och kokos.
Kyl kakan i frysen i ca 30 min när den svalnat efter gräddningen. Bred på kokoskrämen på chokladbotten.
Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner oljan. 
Bred ut chokladen över kokosfyllningen och låt den stelna. Förvara kakan i kylskåp.

Inga kommentarer: