Leta i den här bloggen

torsdag 24 september 2015

Vaniljbullar

Dom här va det länge sedan som jag bakade och det är ju dumt för dom är så himla goda! 
Nu finns dom då tack och lov i frysen igen!


Vaniljbullar från sju sorters kakor

2 dl kaffegrädde
25 g jäst
75 g smör 
3 msk socker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl

Fyllning
ca 3 dl färdig marsankräm

Gör så här
Värm kaffegrädden till 37 grader och lös upp lite av jästen i den. Rör matfett och socker smidigt i en degbunke. Tillsätt ägget, jästen och degspadet och rör om. Tillsätt mjölet och rör om till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek.
Gör fyllningen och låt den stå i kylskåpet tills degen jäst färdigt.
Kavla ut degen till en stor fyrkantig kaka. Ta med runda mått ut runda kakor, ca 9 cm i diameter. Lägg på en klick fyllning och nyp ihop bullen till ett litet knyte. Lägg bullen på bakplåtspappers klädd plåt med skarven nedåt. Låt bullarna jäsa väl.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 250 grader.


När de ska serveras så penslar du dom med smält matfett och doppar dom sen i socker..

Inga kommentarer: