Va ledig tidigare i veckan å då fick jag upp bakilet igen! Ska ha främmande i helgen och då är det ju bra å ha lite efterrätt i frysen..
pajdeg
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl finhackade hasselnötter
2 msk strösocker
fyllning
2 äggulor
2 msk socker
1½dl hjortronsylt
3 dl grädde
Gör så här
Hacka samman smör, mjöl, hasselnötter och socker till en grynig massa. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Sätt ugnen på 200 grader och grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 15 min.
Låt kallna. Vispa äggulor och socker poröst till fyllningen, tillsätt hjortronsylt. Vispa grädden och vänd ner den försiktigt. Häll ut smeten i pajskalet. Frys pajenminst 5 timmar.
Garnera med hjortron när du tar fram den...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar