Leta i den här bloggen

fredag 4 mars 2011

Helgens middagstips!!

Här kommer ett recept på en himla god kyckling som du fyller med fetaost och philadelfiaost..Så himla gott. Tror säkert att några av er känner igen denna rätt. Det kan va lite görmigt och söligt att göra, men väl värt besväret.



Fyllda kycklingrullader med fetaostsås och ugnsrostade rotsaker

För 4 pers

Kycklingfileér, ca 1 normalstor per person
1 paket fetaost
1 paket Philadelfiaost med örter och vitlök
ca 1 msk pesto
2 vitlöksklyftor
1 burk lätt creme fraiche
citron
potatis, morötter, palsternacka

Gör så här:
Skär potatisen och rotfrukterna i skivor eller klyftor och lägg dom på en ugnsfast plåt.
Pressa över 1 vitlöksklyfta och häll lite olivolja över. Salta och peppra.
Sätt in i ugnen ca 30 min
Fyllningen till kycklingen
Ta halva fetaosten och smula ner den i en skål tillsammans med ca 3/ 4  av philadelfiaosten.
Blanda ner ca 1 msk pesto (smaka av efter behov)
peppra (fetaosten är tillräckligt salt, men smaka av och avgör själv om du vill ha mer salt)
Banka ut kycklingfiléerna till tunna skivor. (Jag delade mina fileér på två och sen bankade jag ut dom till tunna skivor)
Lägg ett rikligt lager av feta/philadelfia/pesto-röran på varje kycklingfilé.
Lägg ut baconskivorna på ett fat och rulla in varje filé hårt i en baconskiva i taget tills kycklingen är helt täckt av bacon.
Stek filéerna i smör eller olivolja tills dom fått färg
Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Klicka ut det som blir över av röran runt om kycklingen i formen.
Flytta ner potatisen och rotfrukterna till nedersta delen i ugnen.
Ställ in kycklingen i mitten.
Tillaga allt samtidigt i ugnen i ca 20 min på 200 grader.

Fetaoströran
Blanda resten av fetaosten med en hel burk lätt creme fraiche,
pressa ner en vitlöksklyfta, pressa i lite citron efter tycke och smak och salta sist med ett gott örtsalt. 
Mixa allt med stavmixer.

Servera med sallad.
 
Här har ni en liten bild på sonens tallrik också, ni vet han som vägrar leva utan ketchup!!!


Familjens smakpanel 
Tackar och bockar för maten, barnen och jag tyckte dock att vi kunde ha tagit bort skalet på potatisen innan vi la in dom i ugnen..Men annars hade vi inget att klaga på.





4 kommentarer:

Remsan sa...

Det låter verligen jättegott!
Tänk vad olika det är. Vi har nästan aldrig någon ketchup hemma för ingen av barnen äter det.

MALINNS sa...

Åh, bara måste prova detta recept.
tycker att ketchup som förtar all andra smaker och allt smakar ketchup men så tycker jag ju inte om ketschup heller...

Pernilla sa...

Vi är ingen ketchupfamilj. Har det hemma, men serveras endast till makaroner och korv. Nu har yngsta sonen fått smak för det. Han blir två snart. Idag plockade jag fram en låda ur frysen till honom till lunch. Det var biff bourgongon och ris och då säger han :-Ketchup!
Och ja en tvååring med 39-graders feber bråkar man inte med. Så han fick ketchup :-)

Anna sa...

Haha! Nog för att jag gillar ketchup, till korv och på hamburgare, till köttfärsås o spagetti men inte till ALLT! Men det är ju tur att vi är olika, alla kan ju inte gilla samma sak ;-)