Leta i den här bloggen

onsdag 2 mars 2011

Kasslergratäng med tacoost

Nu för tiden så är det mest jag, gubben och dottern som är hemma på veckorna. Sonen han brukar vara hos sin flickvän på veckorna och då skickar vi med matlådor så att dom ska ha nått att äta. 
Detta fick bli en variant att skicka med.


 Kasslergratäng med tacoost

8 port kokta pastaskruvar
1 röd paprika
1 Purjolök
400 g Kassler
2 st Chorizo
400 g creme fraiche
3 dl grädde
200 g riven ost
1 creme bonjour tacoost

Gör så här
Häll ut pastan i en smord ugnsform 25x30 cm. Hacka paprikan, purjo, kassler, chorizon och strö över pastan. Blanda ihop creme fraiche, grädde, tacoost och rör ut tills det är klumpfritt. Blanda i riven ost. Krydda med lite chilipeppar, persillade, salt och peppar. Häll blandningen över gratängen och ställ in i ugnen på 225 grader tills osten ha smält och gratängen fått lite färg ca 15-20 minuter.
 

5 kommentarer:

malinns sa...

Såg jättegott ut. Hemma hos mej tar inte barnen kassler in i munnen och maken älskar kassler.

Växelhäxan från norrland sa...

Det är sällan och aldrig vi äter kassler hos oss också. Gjorde mycket gratäng och grytor på kassler när barnen va små så jag tror vi har förätit oss på det..
Men men ibland så blir det kassler i alla fall..

Anonym sa...

..malinns du är så dirrty!
Kassler i munnen..skinka heter det väl eller så måste du nog använda strumpbyxor med mindre maskor;-)

PÅ tal om kassler..växehäxans bak och matblogg..vart är din bak ha ha ..jag är jätterolig idag...

//vägrar skriva mitt namn men ni kanske vet vem jag är (blond, stora bröst, liten stjärt?)

Hallon & Blåbär sa...

Mumma, vad smarrigt det här lät. Krämigt men ändå med lite hetta från choritzon.

Mårtenssons kök sa...

Gott låter det, och enkelt, sånt gillas!