Leta i den här bloggen

torsdag 16 augusti 2012

Surströmmingspremiär

Är det ju idag, ha ni glömt det? Själv så spar jag mig tills på lördag då jag och gubben äter surisar till  middag och sen blir det langos på muurikkan på kvällen nere vid sjön. Ha vi tur så kanske abborren nappar på kroken också. Då blir det smörstekt abbore också på langosen!

Den ständiga frågan är, för eller emot surströmming? Själv är jag klart för..

Vilka sorter brukar vi äta då, kallax, oscars eller röda ulven brukar det bli.. Favoriterna just nu är nog kallax och oscars..
 Hur äter vi surströmmingen då? ja vi köper samma tunna korntunnbröd varje år, en röra på creme fraiche och rödlök är ett måste, skivade tomater och lök måste man också ha. Sist men inte minst så är ju kokt färskt potatis ett måste. Alltså bred en tunnbrödsmacka med bregott först, sen skala och skiva 1-2 potatisar, 1-2 surströmmingar fördelat jämnt på mackan, cf röran, gul lök och tomater på sen är det bara att sätta tänderna i denna ljuvliga macka och så sköljer man ned med ett kall öl! Norrlands guld så klart!! Vad annars..

Sen så blev jag lite nyfiken då jag gick in på denna länk http://www.rodaulven.se/hem/ och få se att det finns en surströmmingsburk av märket mannerström. Skulle vart kul att testa den...
Ja det va allt för denna gång. Ha en fortsatt bra kväll och lycklig är ni som fått äta surströmming idag!

3 kommentarer:

Therese sa...

Men fööööör såklart!!! (Hur kan man vara emot!?)Har faktiskt ätit suring idag av årets Oskars och riktiga ska det ju vara, inga filéer för mig;) Lika gott som alltid var det. Har du testat vb-ost till? Kan verkligen rekommendera det, riv ner lite i din creme fraicheröra eller gör ett vb.ostsmör. Vb-ost passar otroligt bra till suring:))

Lina sa...

Tänkte faktiskt på dig då det var surströmming på jobbet idag.. trodde du skulle äta idag ;)

Anonym sa...

Nja- jag försöker att äta en klämma per år men i lördags så åt jag köttbullar med ungarna. Jag hade dock köpt suris till 90 pers och styrt upp efterföljande surströmmingsparty men nån inmundigad strömming blev det inte i år.

Kanske nästa?

//veronnes