Leta i den här bloggen

söndag 4 december 2016

Några godisar måste man ju baka!

Hær så blir det inte bakat så mycket julgodis i år eftersom vi ska fira jul i sverige i år! Men några sorter måste man væl baka å då tror jag det få bli dessa två å lite knæck kanske! 



Mariannetryffel


Mariannetryffel ca 50 st

2 dl grädde
200 g mörk choklad
200 g ljus choklad
1 påse marianne crush eller 150 g marianne karameller
Florsocker till dekoration

Gör så här
Koka upp grädden.
Tillsätt chokladen i bitar. Låt dem smälta och blanda jämnt.
Låt blandningen svalna.
Blanda i marianne-kross. Jag tog vanliga marianne alltså hela och krossade i matberedaren.


Låt blandningen stelna i kylen.
Ta små klickar av blandningen med tesked och rulla dem till kulor med händerna.
Rulla slutligen kulorna i florsocker eller kakao.
Placera i form och förvara svalt.

Så himla goda godisar..


 Ferrero rocher


Ferrero Rocher
ca 40 st

200 g nutella
100g waferskex med hasselnöts kräm (jag hittade inte det här utan tog med choklad)
2 tsk olja
150 g mjölkchoklad
150 g rostade hasselnötter

Gör så här
Rosta hasselnötterna i 10 minuter i 180 grader i ugnen. Ta fram en handuk och gnugga bort skalet från nötterna när du tar ut dom ur ugnen.
Lägg kexen i en påse och knyt åt. Krossa med en kavel (eller lägg kexen direkt i matberedaren och krossa dom där). Det ska bli små fina smulor. Lägg kexen i en skål med nutellan. Rör om med en sked. Rulla små bollar och stoppa en hasselnöt i varje boll och rulla dom runda. (blöt händerna i varmvatten så går det lite lättare). Låt bollarna stå i frysen i ca 30 minuter. 
Smält chokladen i oljan. Hacka hasselnötterna grovt. Doppa chokladbollarna i chokladen och rulla i hasselnötterna. OBS! jag doppade bollarna i choklad och sen la jag dom i en liten aluminiumform och strödde över lite hackade hasselnötter. Gick bra det också..

Inga kommentarer: