Älggryta med kantareller
6 port
600 g grytbitar
1 askPhiladelfiaost med vitlök och örter
1 brk creme fraiche
kantareller
2 morötter
1 msk dijon senap
½ l vatten
2 msk maizena mjöl
salt, peppar
Gör så här
Bryn köttet i stekgrytan med en klick smör. Häll på vatten och lägg i en köttbuljongtärning.
Låt koka i ca 2 timmar.
Sen vispar du ned övriga ingredienser och låt puttra i ca 20 minuter, lägg i morötterna sist.
Servera med ris och en liten sallad
7 kommentarer:
På våren äter vi väldigt lite grytor, det är liksom "vintermat" tycker jag.. nu vill jag bara äta skaldjur och grilla! Men en riktigt god älggryta, inget slår faktiskt det! Mina barn vill gärna ha grytor, eller rättare sagt, de ÄLSKAR gryta!
Nu på lördags ska vi ju grilla med mkt gotta, sen blir det musslor imorgon fredag..(rent ut dietsynpunkt så känns det kanon) så jag längtar till helgen!
veronnes
Denna hade jag på ett kalas i vintras! Väldigt uppskattat blev det. Perfekt att göra när man är många också!
Ha en toppendag!
Kram
Hallå där tjejen!
Håller med, varför krångla till det, detb där ser hur lätt och gott ut som helst! Har du haft bakfeber hos dig? Fattar inte varför jag bara äter Leksands rågrut?
Hoppas du får en superhelg!
Kram Karin
Det låter fantastiskt gott. Håller med dig, varför krångla! Sen måste jag bara säga att du verkar baka en himla massa gott bröd o de blir så himla fina!!! Trevlig helg! Kram Anna
Grattis på namnsdagen!!
veronnes- en cyklande kossa
Jag gud vad rik man känner sig... när man bara går till frysen och få ta upp en stek och sno ihop en gryta på det man har hemma!...det kan ju inte va bättre...
Det vad då rackarns vad du var idog med att uppdatera. Schamponerande.
veronnes-her behind seez the starzzzz
Skicka en kommentar