Leta i den här bloggen

torsdag 18 maj 2017

Ljuvligt god kladdkaka!

Kladdkaka med karamelliserad mjølk

100 g smör

2 ägg
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl

Fyllning
1 brk Karamelliserad mjølk

Glasyr
100 g mørk choklad
100 g ljus choklad
1 dl grædde

Gør så hær
Smælt smøret å låt det svalna! Vispa ægg och socker porøst! blanda resten av ingredienserna å vispa till det ær klumpfritt!
Smørj en rund form med løstagbar kant (ca 24 cm i diam) Hæll i hælften av smeten i formen.. Bred ut den karamelliserade mjølken å hæll ut resten av smeten på! Stæll in i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter! Ev några minuter till beroende på ugnen!
Værm upp grædden (ska inte koka) å rør i chokladen! Hæll ut den øver kakan å låt stå en stund å ta ihop! Æt gærna med en klick grædde eller glass!

1 kommentar:

Katarina sa...

Mums, vad gott!