Leta i den här bloggen

onsdag 21 december 2011

Dumlekakor

Dumlekakor till vänster
Dumlekakor
 24 st 

200 g smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 påse dumle
1 ask noblesse

Gör så här
Blanda allt utom nobless och dumle i en matberedare och kör runt tills det har blivit en degklump. Dela degen i 24 bitar. Rulla och lägg i aluminumformar. Dela dumlen i 2 bitar och tryck ned en bit i varje deg. Grädda tills det ha fått färg, Ta ut ur ugnen och lägg på en nobless. Klart..

12 kommentarer:

Fru Matglad sa...

Åhh, dessa är bara underbara! Det var länge sedan jag gjorde dem!

Önskar dig en god jul!

Erika Skogly sa...

Hoppas ni får en skön, härlig och god jul!

Mårtenssons kök sa...

Så mycket gotter du har fått till, och vilket julbord - WOW!

Vi önskar dej en riktigt GOD JUL,
Mårtenssons

Helena Ljunggren sa...

Jag vill önska dig och de dina en riktigt god jul!

Åsa/En Sida Med Mat sa...

Hej!

Tack för julhälsningen! Här kommer en till dig också! :D

Är lite avundsjuk på dig för jag antar att du har snö däruppe?


Kram Åsa!

KarinW sa...

Oj vad det var längesedan man åt dumlekakor, undra om jag bakat de själv?
Ha ett riktigt Gott Nytt År Therese!
Kram Karin

Barbro sa...

Gott Nytt Matår!
Blir sugen att testa dina fyllda saffransbullar!

Frostrosor sa...

mmm...
Du har fått en award av mig! Kika in hos mig och läs mer!

Helena sa...

God fortsättning på det nya året! Jag ska absolut testa dina dumlekakor!

Helena Ljunggren sa...

Jatack :D

Ann-Sof MATSAFARI sa...

Dumlekakorna har jag prövat och de är verkligen beroendeframkallande:)

Tinas Skåpmat sa...

God fortsättning!.....
Jag gjorde dumlisar till jul men jag förstår inte de blev inte lika goda nu och ändå samma recept, ja för utom att jag bytte ut dumle orginal mot den nya med ingefära o kanel så det kanske va det ?!..