Leta i den här bloggen
tisdag 24 november 2009
Tisdags middan
Idag så stod det köttfärs på matsedeln här hemma, jo jag ha faktiskt skrivit en..
Hade dock inte hunnit handla så det fick bli en variant på det som fanns i kylskåpet..
Riktigt, riktigt gott blev det..
Kolla här
Järpar fyllda med vitlöksost
1 kg köttfärs (älg har jag)
1 dl grädde
1 ägg
1 msk senap
2 msk chilisås
1 msk teriyaki sås
1 tsk salt
paprikakrydda
lökpulver
kött och grillkrydda
1 hackad gul lök
Fyllning i järparna
100 gr philadelfiaost
10 skivor rökt skinka
100 gr vitlöksost (creme bonjur)
Sås till järparna
2 dl grädde
1 liten brk champinjoner
hackad gul lök
soya
salt
peppar
Gör så här
Börja med att blanda ihop philosten och vitlöksosten. Hacka skinka och blanda i.
Rör sedan ihop köttfärsen med ägget och blanda ned övriga ingredienser under omrörning.
Ta en klick köttfärs i handen och gör en grop, lägg dit en klick av fyllningen och och täck den med köttfärsen, så det blir en avlång sak.
Tvär stek i stekpannan med en klick smör så att järparna får lite färg.
Lägg järparna i en gratängform med en stor klick smör och strö lök ovan på. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Såsen: Stek löken och svampen en liten stund häll över grädden. Salta och peppra och häll i lite soya, låt puttra en stund.
Servera med potatismos eller sallad och lite cole slaw
Betyget hemifrån blev:
ALLA NÖJDA OCH GLADA, super gott blev det.
Eller som tonårssonen brukar säga, hä dug väl.. Det mina vänner är lika med MVG.
Ha en fortsatt trevlig vecka..
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
Men du e ju suverän på det här med mat må jag säga..will do!
..du jag citerar "tvär stek i stekpannan..." så skriver en äkta norrländska..tvär he ne och tvär stek..ha ha..fortsätt så!
Vissa skrev ju "gatt" om jag inte missminner mig.. i hennes uppsatser på högstadiet...och det blev inte gillat av Torsten direkt men..det är ju en annan historia..nu ska jag ba tvär gå raka spåret till sänga..
G´natt
Du, det här låter alldeles fantastiskt gott och jag förstår om det fick högsta betyg av alla. Spännande kryddning på järparna.
Ha en bra dag!
Ja gud yammi!...de tror jag blev gott... särskilt med fyllningen till älgfärs som kan bli lite torra och tråkiga ibland beroende på kvaliten på köttet.
Ååh vad smarrigt!!
Å herregud va gott det lät!!!! Jag bara älskar ditt sätt o skriva ska du veta! Ha en bra kväll (eller nästan natt nu så sov gott) Hälsningar från den södra delen av Sverige!
´Hej håller med en kommenatör att du här helt suverän på mat, härligt att gå in och få inspiration till matlagning, det är en höjdpunkt när man kan sätta sig i lugn och ro och gå in på din matblogg óch njuta och känna igen vissa uttryckt tex gatt som jag har liksom glömt bort.
njut av 1. advent och kram från moster Sara
Jättegott med krämig fyllning i älgjärpar. Älgfärs är fantastiskt gott, men i o m att den är så mager kan det nog vara gott med en fyllning i så de inte blir så torra. Smart!
Det här lät supergott, mmmm!
Skicka en kommentar