Leta i den här bloggen

tisdag 22 februari 2011

Torsk till middag

Hej på er!
Jo jag vet att det har varit glest mellan inläggen på sistone men så blir det när orken inte riktigt räcker till.
Sen så tycker jag väl inte att jag haft så kul mat att blogga om eller så håller jag på att bli kräsen. Tycker jag lagar samma och samma mat dag ut och dag in då är det inte kul att blogga om det heller.
I alla fulla fall så kommer här dagens middag.


Stekt torsk med remouladsås och ragu på rökt sidfläsk och champinjoner

600 g torskfile
1 ägg
vetemjöl
ströbröd
Salt och vitpeppar

Remouladsås
1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
½ dl finhackad pickles
1 msk finhackad kapris
1 msk finhackad persilja
1 tsk dragon
1 tsk äppelcidervinäger

Ragu
100 g rökt sidfläsk eller bacon
200 g champinjoner
1 rödlök
½ msk äppelcidervinäger
salt och peppar
½ dl bladpersilja

Citronklyftor och kokt potatis serveras till fisken

Gör så här
Börja med såsen. Hacka pickles, kapris och persilja fint och blanda ned majonnäs och creme fraiche och rör om. Rör ned dragon och äppelcidervinäger och ställ in i kylen så den få stå och ta ihop sig. Vispa ägget. Häll upp mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan. Doppa torsken först i mjölet sen i ägget och sist i ströbrödet. Stek torsken i stekpannan ca 2-3 min på varje sida. Gör ordning ragun under tiden du steker fisken. Hacka det rökta fläsket i mindre bitar eller bacon om du har det. Stek det knaprigt. Skär champinjonerna i 4 delar om du har hela och stek upp tillsammans med fläsket/baconet i några minute. Tillsätt löken och vinägern smaka av med salt och peppar. 
Servera tillsammans med såsen, fisken, potatisen och en citronklyfta..

Alla va hemma vid middagsbordet idag och trots att torsk inte är någon favorit så åt tonåringarna upp maten på tallriken. Sonen tyckte nog att såsen va god för han tog en extra klick. Dottern sa, se här mamma nu ha jag ätit upp fisken. Ja så va det med det..

2 kommentarer:

malinns sa...

jag tycker också att man hamnar i ups and downs då det gäller bra middagsideer men ikväll bidde jag impad tosk och sidfläsk vad otippat. Det såg jättegott ut och tog sonen mer var han fejjen han me´...

Ses vi på fredag?

Tinas skåpmat sa...

Ja visst så åker man upp opp o ner i bloggandet ibland men jag skyller de på att man lagra på sig lite recept på vägen som känns intressanta att blogga om.

Här älskar som sagt jag o mannen fisk och delvis barnen beroende på hur jag tillagar den. Jag bloggade om en nästan liknande rätt i förra veckan på torsk som du bjuder på!