Leta i den här bloggen

fredag 30 mars 2012

Fondue kväll!

För någon helg sedan så firade vi en barndomskompis som har gått och fyllt jämna år. Vi va två st som gjorde maten. En massa, massa snittar och dopp till förrätt.  Fondue till huvudrätt med en jädrans massa såser och sen till efterrätt så åt vi en Oreo Cream cake och det va så himla ljuvligt gott alltihopa så oj oj oj!!
Titta här

Bilden till vänster är det Körsbärstomater med vitlöksost, ostflarn, tunnbrödsrullar, räkor och rom med äggröra, gubbröra, kräfttoast. Bilden till höger visar Kräftoast som jag hittade recept på hos Camillak, klicka här för att komma till receptet


Här har vi gubbröra i snapsglasen och en bit knäckebröd på bilden till vänster. Bilden till höger små crostinier, röd rom, räkor och en mojja med ägg i!


Sen har vi ostkexen och tunnbrödsrullar med lax,philadelfiost med vitlök och örter och fint hackad sallad!


Nötkött och fläskkött hade vi och jag marinerade med favoriten Caj´ps orginal grillolja.
I grytan så värmde vi upp friteringsolja men man kan också ha kokosfett som man smälter ned om man vill! Sen ser jag att en del gör fond och fonduar i också! Förutom sås till detta så hade vi gjort potatisgratäng!


Såserna som vi hade till va bland annat en Barbequesås som jag ha gjort tidigare, recept hittar ni här.
Pepparsås (creme fraiche+cantadoues pepparost)
Mango och tomasalsa
Fresh islandsås
Beasås
Sen till efterrätt så blev det oreo cookie cream kake med mixade hallon till!!
Recept finns här 


Vickning för kvällen hade vi rationaliserat bort vilket visade sig va himla förnuftigt! Efterrätten hade vi ätit klart vid halv tolv på kvällen och då va vi ganska belåten!

Fondue va det himla länge sedan som vi åt här hemma men jag misstänker att det inte blir lika långt till nästa gång för det va ju sååååå himla gott!
Trevlig helg på er!





4 kommentarer:

Linnea sa...

ÅH heaven! :)

Anonym sa...

Fan.

Jag önskar att jag hade ätit mer..hann inte smaka av nåt känns det som men allt var outstanding!

//veronnes- guds rätte gök.

Frostrosor sa...

Men hjälp vilken bjudning! Trippelgilla om detta hade varit facebook! Vilket jobb, vilken lyx, vilken njutning! Fantastiskt!

Amy's piece of cake sa...

Jag har fortfarande inte testat fondue... men snart borde det vara dags kan man tycka! Alla säger att det ska vara så gott :)

Tack för din fina kommentar inne hos mig!