Leta i den här bloggen

onsdag 22 september 2010

Prinsesstårta



Förra veckan så fyllde sonen 17 år, alltså jag fattar ingenting, vart tar åren vägen? vad är det som händer?
Vi hade dock inget större firande dottern va sjuk och så även min mamma. Sonen och flickvännen va hit och åt middag och tårta med oss och sen så fort dom iväg igen.
Firandet tar vi sen då dottern fyller år, hon fyller ju den 28 så det är mycket nu.

Prinsesstårta ville han ha i alla fall och så här gjorde jag.

Tårtbotten

4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Blanda i övriga ingredienser, rör till en slät smet.
Häll ut smeten i en smord och bröad springform.
Ställ in i ugnen på 200 grader i 35 minuter.

Sen fyller jag i botten med marsansås och lite hallongrädde (vispad grädde med hallonsylt i)
Nästa lager är det mosade bananer och lite hallongrädde på det.
Locket på och ett lager grädde runt i kring tårtan och sen marsipanlocket på det och pudra över lite florsocker.
Gör gärna i ordning den dagen innan så den få stå och gotta till sig men pudra i så fall över florsockret precis innan den serveras.

2 kommentarer:

malinns sa...

Åh till mej växel vad snält :-)

Anonym sa...

Gotti gotti!

Princesstårtan är ju en favorit!
Har du någe recept på varm smörgåstårta?

En som riktigt får en att gå i spinn?

//veronnes