Leta i den här bloggen

söndag 5 september 2010

En dragen gris?

Vilket underbart väder vi har haft det i helgen en riktig ute helg ha det varit.
I fredags så va jag ledig och jag och gubben for in till stora staden och shoppade lite maskiner till sonen.
Han håller på att putsa upp sin epa och i veckan så har det låtit ungefär så här.
- Du mamma?
-Ja säger jag
- När ska du och pappa till stan?
- Hur så?
- Jo det blixtrade till i rondellen och sen sa det poff och börja ryka, samma sak med slipmaskinen, vilka skitgrejor pappa har.
Japp så är det dom håller ju inte hur länge som helst, så nytt fick det bli.

Sen när vi kom hem så satte jag på ugnen och sen va det dags att pröva att göra Pulled pork, ni vet det receptet som finns på kryddburken.
Länkar till kryddburkens recept här



Pulled pork

Jag gned in dessa kryddor i min fläskkarre.
Jag hade en bit på 1,3 kg

1 tsk spiskummin
1 msk farin socker
1 msk teriyakisås
1 tsk paprikapulver
1 tsk cayenne
½ dl ketchup
½ dl olja
1 msk amerikan steakhouse från toja import
Salt och pepparmix

Gör så här
Blanda ihop kryddorna och gnid in dom i fläskkarren.
Sen lägger du fläskkarren i lergrytan (som har fått legat och dra i vatten i ca 30 minuter) ställ in lergrytan i ugnen. Ställ in ugnen på 125 grader och sen så låter du bara timmarna gå.
Ca 6-7 timmar ska steken vara inne, vänd steken nån gång under tiden i ugnen.
Häll på vatten om det skulle behövas, den ska inte torrstekas.
När du kan börja dra i köttet så är det klart, köttet ska nästan falla isär.



Sen på lördag så blev det dags att ta fram muurikkan och göra lite lunch på pulled pork.

På brickan finns, gurka, sallad, tomater, majs, gul lök, ananas, majs, creme fraiche mexican chili, Sås på lätt creme fraiche sweet chilisås och persillade, riven ost, tortilliabröd och pita bröd



Köttet värmer vi först på muurikkan ( om ni inte har en så köp en för guds skull )



Sen lägger vi upp det vi vill ha på tortilliabrödet och rör om och rulla ihop..
Behöver jag säga att det blev gott?
Kan verkligen rekommendera er att pröva att göra pulled pork, väldigt väldigt enkelt och så himla gott.



8 kommentarer:

Tina sa...

Jag har oxå sett detta recept och blev kanonsugen!...få se om det blir här i veckan eller!....

Hallon & Blåbär sa...

Har gjort pulled pork två gånger nu och det är ju bara så gott. Köpte faktiskt en karré nu idag som förmodligen kommer bli "dragen" framöver =)

Ha en bra kväll!

Karin W. sa...

Pulled pork har jag aldrig hört talas om förrän nu. Måste man använda lergryta? Jag äger ingen sån men har en stor och rejäl gammaldags järngryta.

Anonym sa...

Jag har varit dragen mången gång..så detta känns som om det är min melodi...men du...so dirrrrty det låter...fläsk låter ju iofs inte heller så kul...fast jag ska nog inte fundera så mkt mer känner jag..har aldrig varit min starka sida. Däremot att äta skiten!

///DallerDallerDoris

Mor-Mia sa...

Det här lät ju väldigt spännande!

Anna sa...

Läckert!

bakmammorna sa...

å vad gott- härligt med långlagad mat. synd at man oftast bara har 20-30 minuter på sig...

Annika Brodin sa...

Hej!
Skulle jag kunna få använda din bild i min blogg? Jag ska skriva om just Pulled pork, jag kan länka till din sida om du vill.
Mvh Annika i Bollnäs
http://hemtillmingard.blogspot.se/