Leta i den här bloggen

torsdag 16 september 2010

Soppa på torsdag

I dag så har dottern bestämt att vi ska äta mexicanasoppa till middag, men det skulle vara kyckling i och inte köttfärs.
För min del så tycker jag också att det ska vara kyckling i, men jag har förstått att en del föredrar köttfärs.
Ni vet ju vilken soppfantast jag är så jag tänkte att hur ska detta smaka?
Förberedde med att köpa hem knorrs mexicanasoppa som ha fått duga annars under åren i fall jag nu skulle misslyckas.

Här kommer i alla fall receptet



Mexicanasoppa
4 port

ca 200 g spaghetti
3 kycklingfileér
1 msk tex mex krydda (min va från toja import)
2 liter vatten
3 msk kycklingfond (knorr hade jag)
1 liten brk majskorn
ca 5 cm purjolök
1½ dl tärnad rotselleri
2 morötter
salt
(Persillade)

Gör så här
Häll upp vattnet i en kastrull och bryt ned spaghettin i mindre bitar och koka upp. Hacka grönsakerna och lägg i. Krydda. Skär kycklingen i mindre bitar och fräs upp i en stekpanna. Lägg kycklingen i kastrullen och låt koka med. Häll i majsen på slutet.
När morötterna och rotsellerin är mjuka så är det hela klart.
Servera med en rostad macka med ost på.

Ett tips är att man kan lägga ostskivor i soppan.


Mums

Familjens smakpanel säger
Sonen är ej hemma.
Gubben såg förvånad ut över att det gick att äta.
Dottern va och tjuvsmakade och höll koll på mig så jag inte hade ned några konstiga kryddor. Soppan fick dock godkänt, tack och lov. Titta här vad den jag hittade på dotterns tallrik när hon ätit färdigt, rackarns onge.
Jag måste till och med erkänna själva att det va himla enkelt, fort gick det också.



2 kommentarer:

Karin W. sa...

Jag har bara vuxna barn och de bor inte hemma längre, men jag minns att Mexicanasoppa var den enda soppa de gillade när de var yngre.

Anonym sa...

Men uppdatera..

//DDD