Leta i den här bloggen

torsdag 24 februari 2011

Fläskfilé med dutt

För några helger sedan så hade vi planerat att åka ut med skotern men det sket sig ganska rejält. Gubbens rygg va inte riktigt med på noterna och åka iväg själv kändes inte riktigt lika kul. Vi fixade och donade inne i stället och gubben fixade middagen för kvällen.

Han har som vanligt inte skrivit upp några mått men låter hälsa att tar ni en dutt av varje så blir det bra!!
Så här blev middagen.

Ugnstekt fläskfilé med lite duttar
ca 650 g fläskfilé
American steakhouse krydda
kalvbuljong
äppelcidervinäger
rapsolja
3 vitlöksklyftor
½ skivad gul lök 
2 grovt skivade morötter
4 st Soltorkade tomater i olja

Gör så här 
Blanda ihop en marinad på american steakhouse kryddan, kalvbuljong, äppelcidervinäger, olja, vitlök och gul lök. Lägg filén i en plastpåse och häll över marinaden. Låt det ligga och marinera i några timmar. Stek filén i stekpannan så den få färg runt om. Lägg filén i en gratäng form och stek i ugnen på 225 grader tills den är klar, ca 20 minuter. Marinaden som är kvar i påsen blandade han ut med lite olja och slog över i gratängformen. Skivade ned några morötter och la runt om och lite soltorkade tomater. Skiva upp filén och servera med klyftpotatis och sallad och beasås.

Fantastiskt gott blev det.
Denna gång var det jag, gubben och sonen vid middagsbordet och ingen protesterade.

3 kommentarer:

malinns sa...

Vad duttig han har varit Växel, du har fostrat honom väl :-D

Mårtenssons kök sa...

En dutt hit och en dutt dit så blir det bäst! Gott låter det i alla fall:)

Helena Ljunggren sa...

Mums så gott!