Leta i den här bloggen

tisdag 6 september 2011

Vardagsmat

Tjockpannkaka eller tunn pannkaka, ja det är frågan. Här hemma så äter vi mest tunn pannkaka och det kan ju kanske bero på att vi inte ha lyckats så bra med tjockpannkaka. Den blir liksom aldrig så där riktigt tjock som vi vill ha den.
Denna gång så tog jag ungsformen alltså plåten som hör till spisen. Vår spis är lite bredare än standard spisen så jag dubblade receptet på ugnspannkakan och jag tycker nog att vi fick till det ganska bra.
Här kommer receptet!

Ugnspannkaka
Ca 8 port

3 pkt bacon
8 ägg
16 dl mjölk
1 tsk salt
4 dl vetemjöl  
lite smält smör
  

Görs så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär baconet i mindre bitar och lägg i ugnsformen. Stek i ugnen i ca 5 min. Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke och häll i den varma formen. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Servera med blåbärssylt eller hallonsylt. Varför inte blanda ihop dom två, mumma!

Det som blir över slänger vi i frysen så har vi lunchlådor sen både åt pappan och sonen!

Pst! Jägarna 2 va jättebra, helt klart värd att se.

3 kommentarer:

Tinas skåpmat sa...

Här gillas tjockpannkaka bäst av mor o far...ungdomarna vill gärna ha plättar. Ett tips jag fick av min svärmor när man gör tjockpannkaka är att vispa äggen hårt till ett skum då bå blir pannkakan tjock o fluffig.

Jag var och så Jägarna 2 vid premiären. Den var bra men tyckte den var råare än den första.
Ha det gott!

Nina sa...

Jag har i alla tider vispat ägg och mjöl först och pytsat i mjölk/mjöl eftersom till tjockpannkakan...och misslyckats nästan jämt. Bror P-M gör tvärtom, all mjölk och mjöl på en gång, äggen sist och lyckas jämt!!! Nu gör jag oxå så och får en fin fluffig och ogeggig tjockpannkaka! Man lär så länge man lever!!

Anonym sa...

Jag har själv alltid bakpulver i min ugnspannkaka, då sväller den och håller sig tjock även när den tas ur ugnen och skärs upp