Hittade ännu ett lockande recept på masterkocken.se.
Detta blev gårdagens efterrät! I kväll blir det Gyllene kolapaj, visst låter det härligt!
Detta blev gårdagens efterrät! I kväll blir det Gyllene kolapaj, visst låter det härligt!
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 msk florsocker
125 g smör
Fyllning
2 ½ dl strösocker
100 g mjukt smör
6 msk kakao
½ dl vetemjöl
3 ägg
½ tsk vaniljpulver
Gör så här
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Klä en pajform, ca 23 cm i
diameter, med degen. Skär kanten snyggt. Sätt ugnen på 175°C.
Blanda mjöl och socker. Tärna smöret. Nyp ihop smöret och
mjölet. Tillsätt 1–2 msk vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kyl
degen 30 min.
Fyllningen:
Blanda socker, smör, kakao, mjöl, ägg och vaniljpulver i
en stor skål. Vispa ihop med elvisp på medelhastig-het till en jämn
smet.
6 kommentarer:
Smask smask!
Låter härligt och ser god ut också!
Maij gadd! de var en kaka för en chokoholick!...=)
Det här såg riktigt gott ut! :D
Smarrigt
//Frau Frän
Så härligt kladdig den ser ut, mums!
Skicka en kommentar