Leta i den här bloggen

lördag 21 januari 2012

Fudgepaj

Hittade ännu ett lockande recept på masterkocken.se.
Detta blev gårdagens efterrät! I kväll blir det Gyllene kolapaj, visst låter det härligt!

Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 msk florsocker
125 g smör
Fyllning
2 ½ dl strösocker
100 g mjukt smör
6 msk kakao
½ dl vetemjöl
3 ägg
½ tsk vaniljpulver
  
Gör så här
  Blanda mjöl och socker. Tärna smöret. Nyp ihop smöret och mjölet. Tillsätt 1–2 msk vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kyl degen 30 min.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Klä en pajform, ca 23 cm i diameter, med degen. Skär kanten snyggt. Sätt ugnen på 175°C.
 Fyllningen:
  Blanda socker, smör, kakao, mjöl, ägg och vaniljpulver i en stor skål. Vispa ihop med elvisp på medelhastig-het till en jämn smet.  
Skeda upp smeten i paj-skalet och stryk ytan slät med en kniv. Grädda pajen ca 20 min, tills den är fast på ytan men fortfarande lite lös inuti. Låt svalna lätt. Servera varm eller kall med lite grädde.


Ljuvligt gott!  

6 kommentarer:

Frostrosor sa...

Smask smask!

Katarina sa...

Låter härligt och ser god ut också!

Tinas Skåpmat sa...

Maij gadd! de var en kaka för en chokoholick!...=)

Matskafferiet sa...

Det här såg riktigt gott ut! :D

Anonym sa...

Smarrigt

//Frau Frän

Mårtenssons kök sa...

Så härligt kladdig den ser ut, mums!