Visst låter det härligt, GYLLENE KOLAPAJ alltså det kan ju inte bli annat än gott tycker jag! Receptet hittade jag på masterkocken.se där jag ha hittat en hel del gott.. Läs och njut!
ca 12 bitar
3 dl vetemjöl
150 g kallt smör
1 ägg
1 dl dulce de leche/kondenserad mjölk(koka den tills det blir kola kräm ca 2,5 timmar)
1 dl + 1 msk vispgrädde
225 g färskost, tex philadelphia
½ tsk vaniljpulver
3 msk strösocker
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C. Mixa smör och mjöl i en matberedare med knivbladet
och mixa ner ägget. Tryck ihop degen till en platta och lägg den i en
plastpåse. Kyl 30 min.
Kavla ut degen och klä en pajform med avtagbar botten som är 23 cm i
diameter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajbottnen 10 min.
Låt pajbottnen svalna helt.
Vispa färskosten mjuk med en elvisp. Vispa 1 dl grädde, vaniljpulver
och socker i en separat skål, tills grädden är fast. Blanda grädden med
färskosten.
Skeda upp gräddblandningen i pajskalet. Klicka ut resten av dulce de
leche-krämen och dra runt den med en kniv tills pajen är marmorerad. Kyl
minst 2 timmar före servering.
Den va väldigt god men du behöver ingen stor bit för den va ganska mastig!
Den va väldigt god men du behöver ingen stor bit för den va ganska mastig!
1 kommentar:
Så gott det ser ut!
Skicka en kommentar