Leta i den här bloggen

måndag 20 augusti 2012

Skavgryta med trattisar

Skavgryta med trattisar

700 g älgstek
5 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 msk senap
lite soja för färgen
2 nävar torkade kantareller
1 buljongtärning kött eller grönsak
salt
pepparmix
paprikapulver

Gör så här
Skär en fryst köttbit i tunna tunna skivor (du karvar lös skivorna). Sen steker du i stekgrytan med en klick smör. Krydda med salt, pepparmix och paprikapulver.Tillsätt även senapen och lite soja.Häll i lite av grädden och tillsätt en buljontärning.  Låt puttra en liten stund ca 10 minuter. Häll i resterande grädde, cf och kantarellerna! Skiva gärna en lök och låt fräsa med i början, jag hade dock ingen lök så jag fick rakt va utan!


Detta va försvinnande gott. Dottern hade två kompisar också som åt hos oss och dom tyckte nog också det va gott för tallrikarna va tomma!

5 kommentarer:

Anna sa...

Låter jättegott, borde man kunna göra på nötkött med väl?

matmedmera sa...

Låter verkligen gott! Är det inte svårt att skära genom fryst köttbit

Anonym sa...

Anna: ja det ska nog gå bra tror jag.
Matmedmera: det tar lite tid att karva sig igenom en bit. Det går dock ganska bra..
Mvh
Växelhäxan

Marobelda sa...

Tack för receptet, det blev himla gott, testade med hjort :)
Tips är att lägga den frysta steken i kylskåpet några timmar innan man börjar karva, lite lagom frusen då och det går lättare.

Märit sa...

Hej!
Läser din blogg lite nu och då, den är bra!
Jag brukar också göra skavgryta fast jag kallar det för "karvgryta/kött", just för att jag karvar av tunna skivor/bitar av fruset kött =)