Skavgryta med trattisar
700 g älgstek
5 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 msk senap
lite soja för färgen
2 nävar torkade kantareller
1 buljongtärning kött eller grönsak
salt
pepparmix
paprikapulver
Gör så här
Skär en fryst köttbit i tunna tunna skivor (du karvar lös skivorna). Sen steker du i stekgrytan med en klick smör. Krydda med salt, pepparmix och paprikapulver.Tillsätt även senapen och lite soja.Häll i lite av grädden och tillsätt en buljontärning. Låt puttra en liten stund ca 10 minuter. Häll i resterande grädde, cf och kantarellerna! Skiva gärna en lök och låt fräsa med i början, jag hade dock ingen lök så jag fick rakt va utan!
5 kommentarer:
Låter jättegott, borde man kunna göra på nötkött med väl?
Låter verkligen gott! Är det inte svårt att skära genom fryst köttbit
Anna: ja det ska nog gå bra tror jag.
Matmedmera: det tar lite tid att karva sig igenom en bit. Det går dock ganska bra..
Mvh
Växelhäxan
Tack för receptet, det blev himla gott, testade med hjort :)
Tips är att lägga den frysta steken i kylskåpet några timmar innan man börjar karva, lite lagom frusen då och det går lättare.
Hej!
Läser din blogg lite nu och då, den är bra!
Jag brukar också göra skavgryta fast jag kallar det för "karvgryta/kött", just för att jag karvar av tunna skivor/bitar av fruset kött =)
Skicka en kommentar