Leta i den här bloggen

fredag 13 februari 2015

Bakat lite Thekakor!

Førra helgen så va vi hem en svæng till sverige och hælsade på. Færden dit och hem va minsann intressant. Det børjade med att det blåste så himla mycket øver fjællet så vægen va stængd nær vi kom till grænsen. Vilket vi också visste om innan vi kom dit,  man kan ringa och kolla. 
Vi fick vænta i nån timme och sen kørde vi kolonkørning med plogbilen framfør och då kom vi øver. 
Nær vi sen skulle hem så kørde vi genom snøstorm, halka, regn och ænnu en gång så va grænsen stængd. Kom dit ganska sent på kvællen va dær just føre 23.00 men vi hade fått veta att dom kør øver till kl 24.00. 23.30 så kom plogbilen och tog oss øver och jisses amalia vad det blåste denna gång. Stundvis så såg man knappt plogbilen. Sen nær vi kom till norge så va det regn å glashalt. Ja vad gør man inte før att åka hem men ett ær då sækert att det ær sista gången vi åker hem så sent på kvællen vintertid!! jaja allt gick ju bra å sen så føljde dottern med till norge och ska stanna ett tag! Kul ær det med sællskap!

Fick med mig lite recept på matbrød så jag gjorde thekakor med havregryn hær i veckan, hær kommer receptet!


Thekakor med havregryn ala Siv!

1 liter mjölk
5 dl havregryn
100 g jäst
20 dl vetemjöl
3 msk honung
1 tsk salt
100 g smält margarin

Gör så här
Slå mjölken över havregrynen och låt stå i några timmar (eller över natten). Rör ut jästen i lite ljummet vatten.
Rör ihop alla ingredienserna i en bunke och rör ihop degen. Häll upp degen på bakbordet och arbeta degen blank. Degen ska inte jäsa innan. Kavla sen ut degen och ta ut runda kakor. Använd ett större glas som mått (jag hade en efterrättsskål). Lægg Thekakorna på smord plåt eller bakplåtspapper och låt jäsa i ca en timme. 
Värm ugnen under tiden till 250 grader. Ställ in thekakorna i ugn i ca 10 minuter eller tills dom fått färg. 

Limpan som är på bilden hittar ni recept på här 

Inga kommentarer: