Leta i den här bloggen

söndag 17 januari 2010

Fylld fläskfile

Fläskfile fylld med pepparost och soltorkade tomater
4 pers

700 gr fläskfile
ca 8 soltorkade tomater (på burk)
1 aks cantadou 4 peppar (vill man inte ha det så stark så ta bara halva burken)
½ pkt bacon
salt, peppar
paprikapulver
Sås
150 gr briost
2 ½ dl grädde
1 dl chilisås
1 msk sambal olek (nästa gång så tar jag nog bara 1 tsk)

Gör så här
Skär en skåra i mitten av filen. Hacka tomaterna. Fräs baconet så det blir knaprikt. Fyll med cantadouosten, tomater och bacon.
Tryck ihop fileén och lås med tandpetare.
Fräs i stekpannan tills filen fått färg.
Lägg fileén i en ugnsform
och gör i ordning såsen.
Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp,
Obs jag skar bort den vita kanten på brieosten.
Häll såsen i ugnsformen. Ställ in fileén i ugnen i ca 30 minuter i 225 grader.
Servera med potatisklyftor och sallad.
Betyget från familjen:
Jag: tyckte att det blev åt helsike för starkt, såsen skulle ha varit väldigt mycket mildare. Köttet blev jättebra riktigt saftigt och gott, såsen va också god men alltså inte i kombination, riktigt hot blev det..Gillar ni det hot så ska ni definitivt pröva
Gubben: tyckte faktiskt också för en gång skull att det blir lite väl vasst. Köttet med fyllningen va dock kanongott och såsen också men tillsammans blev det lite väl häftigt.
Dottra: sa så här, men gud va starkt och petade bort fyllningen i köttet, såsen slurpade hon i sig.
Tonårskillen: han sa inte så mycket utan hade på lite ketchup på potatisen och åt upp allt på tallriken...










1 kommentar:

Anna sa...

mmmm va gott det lät! Trots tidig måndagmorgon så blir jag hungrig när jag läser o det är ett bra betyg ;-) Ha en god vecka!