Leta i den här bloggen

måndag 17 maj 2010

Vårstädning

Hej på er..
Vilken underbar helg vi har haft här hemma, slutade kl 12 i onsdags och började inte jobba förrän idag, kan man ha det bättre?
På onsdag kväll va vi och åt tacobuffe på rundviksgården men min mor och far.
Min käre far skulle nämligen spela med sitt band på kvällen, hade bara tänkt vara en liten stund men det va så trevligt så vi kom oss inte iväg hemåt förrän vid midnatt..
Torsdag då körde vi fram och tillbaka som yra höns, rensade, slängde och hämtade grejor för fulla muggar så middag det blev på frasses i vännäs, skrovmål då så klart...

På fredag så blev det äntligen hemlagad middag och detta fanns på tallriken..



Grillad kycklingfile med potatisklickar och parmesan creme fraiche
4 port

3 kycklingfileér
Grillolja BBQ honey Caj p
salt, peppar



Potatisklickar
ca 1 kg kokt potatis
2 äggulor
50 g creme bonjour vitlöksost
½-1 dl grädde
klick smör
salt och peppar



Bilden kommer från arlas hemsida

Sås:
Arlas creme fraiche parmesan med vitlök

Gör så här
Lägg grillpinnarna i blöt i ca ½ timme. Strimla fileén i ca 4 strimlor, häll över grilloljan och låt ligga i några timmar, ju längre desto mer smak. Trä filen på träpinnarna precis innan du ska grilla.

Potatisklickar: pressa den kokta och varma potatisen i en bunke och blanda i övriga ingredienser. Rör om med elvispen..
Klicka ut klickar på plåten..ställ in i ugnen i ca 225 grader i 10-15 minuter, tills klickarna fått lite färg.
Servera med dom grillade kycklingspetten och arlas parmesan creme fraiche..

Familjens smakpanel säger:
Super gott, alla glada och nöjda..
Arlas nya creme fraiche passade så bra till grillad kyckling, vi serverade den kall..Tummen upp

Inga kommentarer: