Skinkhattar med färskost
10 st
ca 10 stora champinjoner
olivolja
6 skivor skinka, ex parma
ca 100 g färskost
3 msk klippt gräslök
Garnering
gräslök
Gör så här
Ansa svampen och vrid försiktigt bort foten. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek svamphattarna på båda sidorna. Låt svalna.
Hacka skinkan fint. Blanda den med ost och gräslök. Fördela fyllningen i hattarna, garnera.
Jag hade medelstora champinjoner och fick ganska mycket fyllning över så jag klickade ut det på små runda kex..
Salmipuffar
ca 15 st
3 ägg
1 dl olja
1 dl vitt vin
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
75 g hackad salami
(feta ost)
(feta ost)
Gör så här
Blanda ägg, olja och vin. Rör ned vetemjöl blandat med bakpulver och salt. Rör smeten slät. Häll upp smeten i små aluminumformar och tryck ned salamibitarna i. Grädda i ugnen på 200 grader i 10-12 minuter
Tunnbrödssnittar
3 lövångers sviktat tunnbröd
1 burk skagenröra
salladsblad
ev ost
Gör så här
Bred ut ett lager skagenröra på tunnbrödet. Hacka salladen och strö över skagenröran. Skiva ost och lägg på. Rulla o skiva sen i lagoma stora bitar.
1 burk skagenröra
salladsblad
ev ost
Gör så här
Bred ut ett lager skagenröra på tunnbrödet. Hacka salladen och strö över skagenröran. Skiva ost och lägg på. Rulla o skiva sen i lagoma stora bitar.
6 kommentarer:
Mmmm... vilka härliga plockisar att sitta och mumsa i sig framför tvn! Önskar en skön skön helg!
Jag ÄLSKAR snittar och tilltugg!
Ha en trevlig lördagkväll.
http://smaskelismaskens.blogspot.com/
Salamipuffarna låter väldans goda, och enkla att göra. De sak vi komma ihåg!
Ha en fortsatt bra helg!
Halloj!!
Så intressant de såg ut med puffarna...de så goda ut o jag som gillar salami...mums!
Kanon! Alltid trevligt med nya recept på plockmat.
Låt mig gissa.
Eller nej..det ska jag inte heller göra..utan jag säger till dig..med min vänaste röst:
-UPPATERA GOD DAMN WOMAN!
Hmf.
Skicka en kommentar