Leta i den här bloggen

fredag 11 februari 2011

Snittar och tilltugg


Skinkhattar med färskost
10 st
ca 10 stora champinjoner
olivolja
6 skivor skinka, ex parma
ca 100 g färskost

3 msk klippt gräslök
Garnering
gräslök

Gör så här
Ansa svampen och vrid försiktigt bort foten. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek svamphattarna på båda sidorna. Låt svalna.
Hacka skinkan fint. Blanda den med ost och gräslök. Fördela fyllningen i hattarna, garnera.
Jag hade medelstora champinjoner och fick ganska mycket fyllning över så jag klickade ut det på små runda kex..

 

Salmipuffar

ca 15 st
3 ägg
1 dl olja
1 dl vitt vin
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
75 g hackad salami
(feta ost)

Gör så här
Blanda ägg, olja och vin. Rör ned vetemjöl blandat med bakpulver och salt. Rör smeten slät. Häll upp smeten i små aluminumformar och tryck ned salamibitarna i. Grädda i ugnen på 200 grader i 10-12 minuter


Tunnbrödssnittar
3 lövångers sviktat tunnbröd
1 burk skagenröra
salladsblad
ev ost

Gör så här
Bred ut ett lager skagenröra på tunnbrödet. Hacka salladen och strö över skagenröran. Skiva ost och lägg på. Rulla o skiva sen i lagoma stora bitar.

6 kommentarer:

Frostrosor sa...

Mmmm... vilka härliga plockisar att sitta och mumsa i sig framför tvn! Önskar en skön skön helg!

Erika Skogly sa...

Jag ÄLSKAR snittar och tilltugg!

Ha en trevlig lördagkväll.
http://smaskelismaskens.blogspot.com/

Mårtenssons kök sa...

Salamipuffarna låter väldans goda, och enkla att göra. De sak vi komma ihåg!

Ha en fortsatt bra helg!

Tinas skåpmat sa...

Halloj!!
Så intressant de såg ut med puffarna...de så goda ut o jag som gillar salami...mums!

Remsan sa...

Kanon! Alltid trevligt med nya recept på plockmat.

veronnes sa...

Låt mig gissa.
Eller nej..det ska jag inte heller göra..utan jag säger till dig..med min vänaste röst:

-UPPATERA GOD DAMN WOMAN!

Hmf.