Nu äntligen kanske detta it-geni ha begripit hur man minskar ned bilderna, håll stortån och tummen nu hörni?
Ska försöka uppdatera lite här framöver, måste dock medge att nån vidare spännande mat har vi inte lagat här hemma.
När bloggen strejkade så tro jag även att jag strejkade, gubben ha fått fejja i köket bäst han vill och det mina vänner brukar inte vara vanligt. Inte utan att jag lägger mig i i alla fall.
Här kommer ett recept som vi åt när vi överraskade en kompis med fest eftersom den armade kanaljen hade gått och gift sig i smyg!
Receptet räcker till ca 10 personer
Dubbelmarinerad fläskfilé
3 fläskfiléer
3 fläskfiléer
salt och peppar
Marinad 1:
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 msk finriven färsk ingefära
1/2 dl honung
olja så att det täcker köttet
Marinad 2:
1 dl balsamvinäger + 5 dl olivolja
1 dl finhackad rödlök
1 dl finhackade soltorkade tomater
2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl hackad purjolök
1 dl hackade svarta oliver
1 dl Cocktailkapris med lag
Gör så här
Blanda till marinad 1. Salta och peppra fläskfiléerna
och lägg dem i kylskåp i marinaden över natten.
och lägg dem i kylskåp i marinaden över natten.
Skrapa av det mesta av marinaden och stek filéerna
i ugnen i ca 175 grader i 45 minuter. Låt köttet svalna.
Skär i centimetertjocka skivor.
Lägg skivorna i den form du ska
servera i (helst en med höga kanter så att du slipper spill).
Blanda till marinad 2 och häll den över köttet i formen.
servera i (helst en med höga kanter så att du slipper spill).
Blanda till marinad 2 och häll den över köttet i formen.
Låt ligga i kylen i två dygn.
Detta recept kan jag varmt rekommendera. Håll tummarna för att detta fungerar nu så kanske vi hörs mera här framöver igen!!
Jag tror att receptet kommer från husmorsornas blogg om jag inte minns helt fel!
7 kommentarer:
Välkommen tillbaks växel!
P.S av säkra källor kan jag meddela att denna dubbelmarinerade fläskfilé var underbart god och smälte som smör i munnen...mums
Tack ska du ha, du vet plötsligt händer det!!
Underbart att ha dig tillbaka! Har saknat dig och dina mumsiga recept! Nu ska väl lusten till att laga mat också återvända!
Tack ska du ha frostrosor! Ha beställt ett middagskit från coop som jag ska pröva till veckan så då kommer det en hel del nytt!
Så kul att du är i farten igen, hoppas nu att det håller i sej och att bilderna funkar.
Jo det ska det nog göra! Bara man lär sig läsa innantill så funkar det ju!
Å va kul att du är tillbaks! VÄLKOMMEN! Låter ju som en jättegod marinad, helt i min smak med all vitlök, soltorkade tomater o balsamvinäger! Kram på dig o glad midsommar
Skicka en kommentar