I helgen så har vi varit och ätit hos min mamma och pappa.
Dom bjöd på kalkon och jag sitter här och funderar, men jag tror faktiskt inte jag ha ätit det förrut.
Gott va det i alla fall.
Här kommer receptet.
Kalkon
8 port
1 mini kalkon ca 3 kg
salt och malen vitpeppar
paprikapulver
Fyllning:
4 äppelbitar
1 påse katrinplommon
Till stekning:
1 morot
1 liten gul lök
2 dl hönsbuljong
5 dl grädde
smör att pensla med
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader. Krydda fågeln runt om och inuti.
Fyll fågeln med frukten som du har skurit i bitar.
Tärna moroten och löken. Lägg kalkonen i en långpanna. Pensla den med smält matfett och lägg rotsakerna runom.
Slå i buljongen och stek i 1-2 timmar till köttsaften är genomskinlig Vänd fågeln varje halv timma och pensla.
Sila skyn, späd med grädde och koka ihop såsen.
Smakpanelen ger betyget mvg..
5 kommentarer:
Jag har bara ätit kalkon en enda gång i hela mitt liv och visst var det gott. Men kalkon finns sällan att köpa där jag bor. I år har jag då inte sett en endaste en i frysdisken.
Kalkon äts alldeles för sällan! Det ser riktigt gott ut. Jag har aldrig gjort hel kalkon. Måste nog testa nångång :)
God fortsättning på det nya året!
Ja visst är det gottmed kalkon! Tar tid att laga men det sköter sig ju ganska bra på egen hand i ugnen (man måste ju ösa och vända lite förstås). Jag bjöd på kalkon förra nyårsaftonen..och det räcker ju till hur många personer som helst!
Ikväll ska jag testa din variant av duschessepotatis! :-)
Kramar från Camilla i Motala
Hej!
God fortsättning på det nya året! Vilken härlig blogg du har, hittade den genom matbloggstoppen och jag kommer definitivt att titta in här fler gånger!
Om du har lust så kanske du kan titta in på min blogg där du kanske hittar något nytt recept? ;)
Du får också jätte gärna lämna en kommentar om vad du tycker om bloggen och gärna ge tips om vad jag kan göra bättre !
Ha det bäst!
Kram Daniella.
Helt underbart gott med Kalkon:-)
Jag har lagat det en del gånger, alltid lika uppskattat..
Skicka en kommentar