Leta i den här bloggen

onsdag 5 maj 2010

Åsså va det lök igen...


Fresh island pastasås

ca 6 portioner

3 pkt bacontärningar
1 fin hackad gul lök
1 fin hackad röd lök
1 vitlöksklyfta
1 liten burk hela champinjoner
2,5 dl milda mini mat extra 4%
200 g lätt creme fraiche
1 påse olw frech island dipmix
2 msk chilisås
salt och peppar
paprikapulver
chilipulver
lökpulver
2-3 msk olja från soltorkade tomater
Gör så här
Bryn baconet knaprigt. Tillsätt löken och låt fräsa med.
Häll i svampen och oljan från tomaterna.
Låt puttra några minuter. Krydda och tillsätt övriga ingredienser. Sen ska det stå och puttra i ca 10 minuter.
Servera med pasta och sallad.

Familjen smakpanel säger:
Tonåringarna: meddelar att det va ju LÖK igen i såsen..(ändå så hade jag bara tagit en halv av varje, nästa gång då tror jag att jag river ned löken då märker dom säkert ingenting) hi hi.
Jag och gubben åt som vanligt och var glad...

Receptet kommer från en matbloggare som har bloggen En mammas mat och bakblogg och receptet finns på matklubben.se.
Har dock gjort om receptet lite, lite granna så det ska passa oss..

1 kommentar:

Anonym sa...

Roligt att du provat det och jag är likadan..måste sätta min prägel på receptet!! Tror man kan testa med andra dipmixer och se hur det blir!
Ha en fin dag och din lax med avocadoröra ska jag testa..ser så god ut!
kram