Leta i den här bloggen

måndag 17 maj 2010

Grill middag med gäster

I lördags så hade vi middagsfrämmande och eftersom solen lyste så blev det grillat till middag..
Så här blev det denna gång..

Grillad fylld fläskfile ala vxlhäxan
8 pers

2 fläskfileér (ganska stora ca 700 g)
1 pkt bacon
ca 8 soltorkade tomater i olja
100 gr philadelfiaost
100 gr creme bonjour vitlöksost
Caj P´s orginal grillolja

Gör så här

Dela baconet i mindre bitar och stek i stekpannan, låt rinna av på ett hushållspapper när det stekt klart.
Hacka dom soltorkade tomaterna i mindre bitar..
Dela fileén så det blir en fyrkantig platta, kolla här..
Blanda philosten och creme bonjour osten, lägg en sträng nästan längst upp på fileén.



Strö bacon och soltorkade tomater över, rulla ihop och knyt ihop med steksnöre.



Lägg filén på platsfolie och häll grilloljan över. Lägg plasten över så det blir tätt och låt ligga i kylskåpet i några timmar (gör i ordning på morgonen så det få dra ordentligt).



Grilla på grillen tills den är klar, men ha inte för bråttom nu utan vänta tills kolen är grå då har du bästa grillglöden..




Här grillas det alltid med grillkol och inget annat tjafs...
Till denna delikata file så grillade vi även majskolvar som under tiden dom ligger på grillen ska penslas med smält smör, (så himla goda blir dom) sen hade vi även trätt champinjoner och gul lök på grillspett...
Till detta så hade vi potatisklickar som finns här men denna gång så tog jag creme bonjour taco 100 g istället för vitlöksost, och hade även beasås och arlas creme fraiche parmesan med vitlök som kall sås till...Jo just det ja vi hade ju grillat halloumi också och hade på tallriken (nu höll jag på glömma skosulan)..




Efter middag så blev det några omgångar kubb och det är ju tur att det bara är ett spel och inte på blodigt allvar, för visst va det så va???
Avlsutade kvällen med att koka en bullens pilsner korv över elden..


Kan det bli bättre?








6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack igen för en supergod middag!

/K

Tina sa...

låter som en hel lyckad grillmiddag... det är så gott med grillat nu när det är som bäst=P

Anonym sa...

Att koka Bullens över öppen eld kommer jag alltid att sammanknippa med din gubbe:-) En vinter för ganska länge sen...../Jennie

Anonym sa...

Inga kort på fördrinken, vinet eller outfit?
Jo jo.

veronnes-nu på tub

KarinW sa...

Nejmen bättre än sådär kan det väl inte bli? Grymt god mat det där och jag kanske knycker ditt filerecept innan sommaren är slut. Filé blir ofta torr och tråkig men det där måste bli saftigare.
Hoppas det blir sol till helgen!
Ha det fint/kram Karin

Hanna sa...

Åååååhhh!! Gud vad det där såg gott ut!!