Leta i den här bloggen

lördag 2 juli 2011

Muurikkamat

För ett tag sedan så va vi ute i stugan och fejjade och när man är där så blir det en hel del mat som lagas till på muurikkan.
Denna gång så blev det kycklingkebab


Kycklingkebab

3 kyckling fileér
1 pkt bacontärningar
Smör  
Olja

Marinad till kyckling
Kebabkrydda
Olja
salt, peppar

Sås 
2 dl creme fraiche
Persillade
Salt
Sweet chili
Kebabkrydda

Tillbehör 
Sallad, gurka, tomater och gul lök
Tortilliabröd

Gör så här
Dela kycklingfileérna i mindre bitar och bland till marinaden i en påse och lägg ned kycklingbitarna. Låt det ligga i kylen i några timmar och vänd påsen några gånger så att kryddorna blandas väl.
Blanda såsen och låt även den stå och dra i kylskåpet.
Gör upp en eld och när det är lite lagom med glöd så ställ dit muurikkan. 
Häll på olja och klicka dit en klick smör. Stek kycklingbitarna och baconet tills du ser att det är klart.
Sen så tar du tortillabrödet och lägger dit lite av tillbehören som du hackat, kyckling, bacon och lite sås och rulla ihop..
Såå gott det blev.


Muurikkan är en helt fantastisk uppfinning vi har haft våran i några år och använder den både sommar och vinter.
Nått som vi är lite nyfiken på att testa det är att laga till gäddfärsbiffar. Sjön som är nedanför stugan är full av gädda och den brukar för det mesta kokas åt katten. I frankrike så är ju gädda en delikatess så nog vore det väl själva den om man inte skulle tordas testa att äta den själv också. Det är något vi får återkomma till senare i sommar.
Trevlig kväll på er!

I morgon kommer en uppdatering om vad som hände med den kondenserade mjölken, vi har inte hunnit smaka än!

4 kommentarer:

Tinas Skåpmat sa...

Det såg verkligen gott ut!!. lite sur är jag allt på min svärmor som gav bort...eller "städade" bort vår murrika vi köpte för flera år sedan till stugan....hon visste igentligen inte vad de var för " skräp" som låg i källaren då hon rensade ur den.
Har påmint henne om de ett antal ggr. Så det blir att köpa in en ny...absolut om vi kommer till skott någon gång. =))

Växelhäxan från norrland sa...

Svärmor gjorde vad för nått??? jisses ja kan ju inte va lätt att hålla reda på alla nymoderniteter som kommer heller..

Tinas skåpmat sa...

Hon tyckte den såg lite rostig o dan ut....då fick de bli soptippen!

Anonym sa...

Hej ! Ser så himla gott ut allt som du visar. Vi är precis i färd med att köpa en muurikka och undrar vilken storlek du har, hur många personer den räcker till och vad man ska tänka på? Vi är bara två personer i hushållet men har hela familjen (10 pers) hemma på mat rätt ofta. Jag kommer att följa din blogg...sååå kul!