Nattismacka
Hembakat tunnbröd
Norrgott
Herrgårdsost
Gurka
Paprika
2 skivor bräckt kött
Bred norrgott på tunnbrödet , skär några ostkivor och lägg på. Skiva gurka och paprika och lägg på. Sist men inte minst det bräckta köttet..
Ät och njut med ett glas mjölk till!
Bräckt skinkstek
Torrsalta köttet med grovsalt i en bunke i kylen.
Se till att det är
helt täckt med salt, i 1½ dygn.
Skölj sen av saltet och lägg det i 175
grader varm ugn.
Köttet är klart när tempen visar ca 70 grader. Du kan använda älg, karré eller skinkstek eller nästa vad kött som helst och det ska vara tinat, inte fryst.. Lycka till!
Bra som pålägg på mackan!
3 kommentarer:
Fisbröd har jag aldrig hört talas om, men jag hajar varför det heter så... Surströmming borde kanske heta fisströmming, och sen kan man ju äta bruna fisbönor med fläsk. ;)
Kollar in din sida om nått bra tips inför en middags bufe som ska hållas,min lott var Middag.Finns för mkt smaskigt dock:)
ps:lottar ut fina Muffins formar på min sida nu,så passa på ALLA kan vinna;)
www.tolisinredning.blogspot.com
Hej!
Jag måste alltid, alltid ha en macka innan jag går och lägger mig. Jag heter Rikard och jobbar på Lövånger Tunnbrödsbageris PR-byrå. Lövånger letar nu efter en Sveriges bästa tunnbrödsrulle, kan det vara din nattis-macka?
kolla in tävlingen här: http://www.fazer.se/tunnbrodsrulle
Lycka till!
/Rikard
Skicka en kommentar