Här hittade jag ett recept som jag ha glömt att blogga om. Riktigt gott blev det. Vad sägs om trattkantareller, vanliga gula kantareller, palsternacka och lingonsylt bland annat..
Titta här
Kantarellgryta
600 g älggrytbitar
600 g älggrytbitar
200 g grytbitar av fläskka
Vatten
2 buljontärningar
1-2 rågade matskedar lingonsylt
3 dl grädde
1 palsternacka
pepparmix
persillade
paprikakrydda
salt
svartpeppar
Gör så här
Lägg en klick smör i stekgrytan och stek köttet tills det fått färg. Krydda och häll på vatten och lägg i buljontärningarna. Låt puttra i ca 2 timmar sen lägger du i övriga ingredienser och låt det puttra i ca 20 minuter till.. Servera med pressad potatis och sallad..
Gör så här
Lägg en klick smör i stekgrytan och stek köttet tills det fått färg. Krydda och häll på vatten och lägg i buljontärningarna. Låt puttra i ca 2 timmar sen lägger du i övriga ingredienser och låt det puttra i ca 20 minuter till.. Servera med pressad potatis och sallad..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar